Úvod > > Chlorella – výhody užívání

Chlorella – výhody užívání

V dnešní společnosti není dostatek ovoce a zeleniny, na denní bázi, a tato skutečnost se stává ještě výraznější s každou novou generací. Dobrou zprávou je, že existují opatření, které tyto otázky mohou řešit, a jedním z řešení je chlorella, zelená jednobuněčná řasa, která skrývá obrovský výživný potenciál.

Chlorella je ohromující balíček pro kompletní výživu, s ohledem na to, jakou jednoduchou formou života je, často je označována jako přírodní multivitamin. Skutečně se nedá popřít, že živiny chlorelly jsou přírodní a všechny její přirozené vlastnosti fungují společně způsobem, o jaký se jednotlivé výživové doplňky nemohou ani jen pokusit. Chlorella je známá pro zajištění obrovského množství výhod při boji s řadou onemocnění a stavů.

Chlorella a hubnutí

Chlorella napomáhá úbytku hmotnosti několika různými způsoby. Její super nízký obsah kalorií, nemění nic na tom, že nabízí kompletní nutriční zastoupení stravy, takže její zažívání může výrazně pomoci eliminovat touhu po jídle. To se děje proto, že lidský hlad přichází když tělo skutečně potřebuje skutečnou výživu, která v důsledku špatné stravy může chybět. Navíc, pokud jsme se rozhodli nahradit nutričně prázdné potraviny mocnými superjídlami jako chlorella, tělo má tendenci dožadovat se méně nezdravého jídla, protože je lépe živené.

Chlorella vyrovnává váš endokrinní systém a vytváří prostředí, v těle, které napomáhá hubnutí. Chlorella podporuje tvorbu zdravé mikroflóry, bakterií a probiotik v celém trávicím traktu. To je zásadní pro dobré trávení a celkové zdraví. Chlorella je také efektivní pomocník pro boj proti kandidě a přemnožení kvasinek. Tyto vlastnosti umožňují také pracovat při léčení trávicího systému a při detoxikaci organismu.

Jedna japonská studie ukázala, že chlorella snižuje množství tělesného tuku, díky své schopnosti napomáhat metabolismu tuků a zvýšení citlivosti na inzulín.

Chlorella je plná vitamínů a minerálů

Vitamíny. Chlorella je bohatá na vitaminy A, B1, B2, B6, B12, C a E. Poskytuje tyto živiny v celém potravinovém svazku, který je mnohem lepší než jakékoliv syntetizován vitamin. Mějte však na paměti, že mnozí odborníci nyní říkají, že vitamin B12 v Chlorelle není vysoce biologicky dostupný, takže další zdroje tohoto vitamínu by měly ve stravě zůstat.

Minerály. Jako většina tmavě zelených vegetariánských surovin, chlorella je nabitá velmi přínosným hořčíkem, což zlepšuje hladinu cukru v krvi, srdeční zdraví, duševní zdraví a relaxaci abychom jmenovali alespoň některé aspekty. Chlorella obsahuje i další důležité minerální látky, jako je třeba draslík, železo a vápník.

Aminokyseliny. Chlorella je bohatým zdrojem bílkovin se zůstatkem důležitých aminokyselin, včetně všechny podstatných které naše tělo nevyrábí. Tyto aminokyseliny jsou zodpovědné za přestavbu jemných tkání a neurotransmiterů v těle, čímž významně přispěje ke zlepšení mnoha funkcí v těle.

Chlorella – výhody pro zdraví

Rakovina. Chlorella je známá pro své pozoruhodné účinky na rakovinné bujení, protože je bohatá na přírodní karotenoidy, které mohou zabránit oxidaci (jedné z hlavních příčin rakoviny a onemocnění srdce). Spolu s její detoxikační povahou a schopností vyživovat imunitní systém, chlorella je přírodně anti-karcinogenní.

Diabetes. V předběžných studiích, chlorella může zlepšit citlivost na inzulín a hladinu cukru v krvi v průběhu krátkého času. To může zabránit, zda zlepšit podmínky, při vzniku cukrovky a inzulínové rezistence (metabolický syndrom). Předpokládá se také, že chlorella může chránit před vedlejšími účinky diabetu, jako je ztráta zraku.

Fibromyalgie. Mnozí lékaři uvádějí, že chlorella snižuje bolesti spojené s fibromyalgií. V jedné studii si účastníci s fibromyalgií, kteří konzumovali 10 gramů chlorelly denně všimli definitivně zlepšení celkových příznaků a kvality života.

Srdeční nemoci. Studie prokázaly, že chlorella může zlepšit zpracování triglyceridů a LDL cholesterolu, a mohou ji tak také využívat osoby s vysokým krevním tlakem. Tyto faktory v kombinaci se silnými antioxidačními vlastnostmi Chlorelly, mohou zajistit účinnou ochranu proti onemocnění srdce.

Tipy pro používání Chlorelly

Typická udržovací dávka pro chlorelu je 1-6 g denně, ale mnohem vyšší dávky mohou být použity v boji proti stávajících chorobám a pro detoxikaci (až 20-30 gram za den). Vzhledem k tomu, je kvalita chlorelly v kategorii superfood (superjídlo), které je obecně bezpečné, aby se užívalo i ve velkých dávkách.

Někteří lidé zjišťují, že potřebují začít v malém a postupně zvyšovat dávky, protože jejich tělo se postupně přizpůsobí. Můžete začít s tak málo, jako 500 mg za den, a přidat více tak pomalu, jak je třeba.

Vyhněte se chlorelle pokud jste uživatelem antikoagulačních drog jako warfarin (kvůli vitamínu K, který působí jako srážení činidlo).

Chlorella – výhody užívání Průměrné hodnocení: 5 1 hodnocení
Doporučené čtení
Související čtení z knihovny