Obě jsou velmi populární, obě vypadají a chutnají podobně. Takže není žádného divu, že se často můžeme setkat s otázkou, jaké jsou hlavní rozdíly mezi chlorelou a spirulinou.
Chlorela je zelená jednobuněčná sladkovodní řasa bohatá na proteiny, vitamíny (včetně vitaminu B12), minerály (zejména železo), aminokyseliny a nukleové kyseliny. Řasa chlorela se pyšní vysokým obsahem chlorofylu, který pomáhá při pročištění naší krve a tkání. Díky němu je chlorela obzvláště vhodná k detoxikaci.
Chlorela také obsahuje extrémně vysokou koncentraci alfa, beta a gama receptorů aktivovaných proliferátorem peroxizomu (PPAR), které jsou zodpovědné za regulaci našeho metabolismu, posílení imunitního systému a podporu všeobecného dobrého zdravotního stavu.
Spirulina je modro-zelená jednobuněčná sladkovodní řasa plná vlákniny, proteinů, vitamínů (včetně vitamínu A, B1, B2, B6 a K), základních minerálů (včetně železa, vápníku a magnézia), stopových prvků, esenciálních mastných kyselin, nukleových kyselin (RNA i DNA), polysacharidů a antioxidantů.
Spirulina má nízký obsah kalorií a je to komplexní zdroj bílkovin. Díky ní je prokazatelně možné snížit tělesnou hmotnost.
Stejně jako chlorela, i spirulina je dostupná v tabletové a práškové formě.
Chlorela i spirulina jsou jednobuněčné sladkovodní řasy, které mají díky obrovskému množství živin ohromný přínos pro naše zdraví, pokud je konzumujeme denně. Abyste se mohli rozhodnout, která z těchto superřas je ta pravá pro vás, zde jsou hlavní rozdíly mezi nimi: