Extrakt z hroznových jadérek je známý svými antioxidačními vlastnostmi a používá se k léčbě řady zdravotních problémů, včetně nemocí srdce, rakoviny a cukrovky. Většina studií týkajících se extraktu z hroznových jadérek bylo provedených na zvířatech. Existují určité důkazy ze studií provedených na myších, které potvrzují, že je extrakt z hroznových jadérek vhodný prostředek proti vypadávání vlasů.
Extrakt z hroznových jadérek se vyrábí z jadérek vinné révy. Hroznová jádra obsahují velké množství oligomerických proanthocyanidínových komplexů, flavonoidů, vitamínu E a kyseliny linolové. Hlavním přínosem extraktu z hroznových jadérek je jeho schopnost zabránit volným radikálům v poškozování buněk. Extrakt z hroznových jadérek se stal známým v sedmdesátých letech dvacátého století díky jevu známému jako francouzský paradox. Jde o výskyt nízkého procenta srdečních chorob ve vztahu k dietám s vysokým obsahem tuků. Francouzi v rámci stravování vždy konzumovali jídla s vysokým obsahem tuků, ale co do počtu srdečních onemocnění, byla míra jejich chorobnosti nízká. Připisovalo se to právě jejich denní konzumaci vína.
Několik málo studií o extraktu z hroznových jadérek bylo provedeno i v souvislosti s léčbou vypadávání vlasů. Na podporu tohoto tvrzení nějaké důkazy existují. Podle studie z roku 1998, proanthocyanidiny extrahované z hroznových jadérek vyvolávají zvýšení proliferace buněk vlasových folikulů u myší. Studie také došla k závěru, že proanthocyanidiny urychlují přechod z klidové fáze k růstové fázi v růstovém cyklu vlasů.
Extrakt z hroznových jadérek je možné dostat ve formě tobolek a tablet nebo v komplexu vitamínů.